• Slide 05
 • Slide02
 • Slide02
 • Slide06
 • Slide04
 • Slide04
 • Slide03
 • Slide08
 • Slide10
 • Slide09
 • Slide05
 • Slide01
 • Slide01

Over ons

Sterk@Werk is in 2011 opgestart door Jolanda de Vries en Liesbeth van Lit.

Wij denken en handelen vanuit het idee dat juist mensen met een beperking meer mogelijkheden zouden moeten krijgen om zich verder te ontwikkelen. Vaak zagen we dat jongeren van school gingen en dan ‘uitgeleerd waren’, terwijl we in de praktijk juist merkten dat deze zelfde jongeren nog heel veel mogelijkheden in zich hadden om zich verder te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren.

Voordat we met Sterk@Werk startten hadden we al ruime ervaring en kennis opgedaan in het (speciaal) onderwijs. We waren van plan om rustig op te starten met een dag in de week, maar toen de mogelijkheid zich voordeed om een lunchroom te starten in Casatrend in Sliedrecht zijn we de uitdaging aangegaan. Vanaf dat moment volgden de ontwikkelingen elkaar snel op: We openden snoepwinkel Zoet in Bleskensgraaf (2014), kregen de beschikking over een eigen werkruimte bij Montapacking in Molenaarsgraaf (2015), gingen een samenwerking aan met Fort Vuren (2015) en kregen het beheer over de kantine in het stadskantoor van Sliedrecht, toen Casatrend in 2017 haar deuren sloot. Tenslotte hebben we in Nieuw-Lekkerland de gezellige lunchroom Pand 83 geopend. Hier verkopen we ook cadeauartikelen. Na al deze mooie ontwikkelingen dachten we voor langere tijd een goed en stabiel aanbod te kunnen bieden…

Op 27 september 2018 verwoestte een felle brand de locatie van Montapacking in Molenaarsgraaf. Ons kantoor en twee van onze werkplekken gingen letterlijk in rook op, maar nog voordat we de tijd hadden om ons zorgen te gaan maken over de toekomst kregen we van meerdere kanten aanbiedingen en gingen er deuren voor ons open. Nu hebben we een werkplek bij Montapacking in Gorinchem en daarnaast een kleinschalige werkplek bij 100% leuk in Giessenburg. Tenslotte is de locatie van Montapacking in Molenaarsgraaf herbouwd en gelukkig zijn we ook daar weer actief. Onze medewerkers verzorgen er de catering in de prachtige kantine.

Met een groeiend team van ervaren pedagogisch geschoolde begeleiders en in een maatschappij die de nodige uitdagingen voor ons meebracht, hebben we ons steeds ten doel gesteld dat onze medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen naar hun specifieke kwaliteiten en behoeften. Wie bij Sterk@Werk aan de slag gaat, draait als een volwaardig medewerker mee in het werk dat op de dagbesteding wordt aangeboden en leert daarbij wat hij of zij daarvoor nodig heeft.

Waar wij voor staan

Sterk@Werk gaat uit van de visie dat de deelnemers nog lang niet uitgeleerd zijn. Dit geldt zowel voor mensen met als zonder beperking. Wij zagen dat er voor jongeren die van het Voortgezet Onderwijs komen allerlei vervolgopleidingen en andere mogelijkheden voor scholing zijn. Voor mensen met een beperking die klaar zijn met hun opleiding zijn de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een meer zelfstandig leven er juist niet, terwijl dit juist voor hen nét zo belangrijk is!

Veel mensen met een beperking hebben genoeg mogelijkheden om een rol te kunnen vervullen op de reguliere arbeidsmarkt. Natuurlijk hebben ze hiervoor wel aanvullende aandacht nodig. Sterk@Werk levert deze aandacht. In de dagopvang van Sterk@Werk bieden we werkzaamheden op pedagogische basis. Je krijgt dan een reële arbeidsplaats en een veilige leeromgeving waar ook ruimte is om op ‘terug te vallen’.

Het bedrijfsleven kent de mogelijkheden van mensen met een beperking niet goed. Zij kunnen zich niet goed voorstellen welke kracht en kwaliteit mensen met een beperking aan hun bedrijf kunnen toevoegen. Sterk@Werk laat ondernemers daarom kennis maken met deze doelgroep en zorgt ervoor dat er contacten tussen werkgevers en onze deelnemers met een beperking gemaakt worden.Daarom willen we binnen Sterk@Werk niet spreken van cliënten van dagbesteding maar van medewerkers of deelnemers. Iedereen telt volledig mee!

© 2023 Sterk@werk kleinschalige dagbesteking | Gemaakt met door Commpro